Madelskernes Kogebog

Rugbrød med torskerogn og sennepsskyr

på marts 30, 2013

2013 TV2 Rugbrød med torskerogn og sennepsskyr 280313 (3)

Jeg havde en halv dåse torskerogn tilovers fra gårsdagens aftensmad, så derfor brugte jeg den sidste halvdel til frokosten dagen efter i form af rugbrød med torskerogn og sennepsskyr, ligeledes fra TV2s GO’ Kur 2013.

Ingredienser:

  • 1 spsk skyr
  • 1 tsk sennep
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 skiver torskerogn, ristet på en pande på begge sider
  • Lidt karse
  • Citronsaft

Der er i grunden ikke så meget opskrift over denne her ret, men jeg gjorde mig nogle tanker om den, som jeg gerne vil have nedfældet, derfor får den sit eget indslag.

Rugbrød og torskerogn ristes, og sennep røres med skyr. Herefter smørres sennepsskyren på rugbrødet og torskerognen lægges oven på. Jeg brugte kun et enkelt rugbrød i stedet for to, hvilket var nok til mig, men så var der selvfølgelig også rigeligt med torskerogn. Der var dog også en tilpas mængde sennepsskyr, ellers ville det hele nok have smagt lidt for meget af torskerogn!

Selvom det ikke stod nævnt blandt ingredienserne, sagde opskriften at der skulle citronsaft på, hvorfor jeg jo så har rettet ingredienslisten. Jeg tror det er gået lidt for stærkt med at skrive nogle af disse opskrifter, da det her ikke er den eneste opskrift, som der er fejl i. Jeg havde en halv citron tilovers fra gårsdagens aftensmad.

Jeg kom ikke karse på, da jeg ikke havde noget.

Sennepsskyr er sådan set en udmærket idé, og det kan fungere fint som tilbehør til andre retter. Her synes jeg dog ikke, at skyr var nødvendigt, da jeg hellere ville have den lidt skarpe sennepssmag til at stå i kontrast med den svage torskerogn. Der er godt med protein i skyr, så det er et fint og sundt produkt, men her forringede det smagen hellere end at forbedre den.

2013 TV2 Rugbrød med torskerogn og sennepsskyr 280313 (1)

Den lille ret var udmærket i sig selv, men jeg savnede virkelig nogle grøntsager, og jeg følte mig ikke “mæt”, da jeg havde spist færdig, så jeg skrællede mig et par gulerødder, hvilket gjorde en stor forskel. På det grundlag synes jeg at opskriften mangler noget, og det er ikke en særlig spændende frokost – den er heller ikke anvendelig som arbejdsfrokost, da torskerogn og rugbrød bliver kedeligt hvis det står for længe efter ristning på panden, så det kan ikke tages med i madpakken. Den er hurtig, det skal da siges, men interessant er den ikke, og jeg brugte den kun, fordi jeg havde en halv dåse torskerogn tilovers. Bruger jeg den igen, vil det også udelukkende være fordi jeg har torskerogn, som jeg skal have brugt, derfor får opskriften kun 1 stjerne.

TITEL: Rugbrød med torskerogn og sennepsskyr

FORFATTER: TV2 GO’ KUR

KILDE: http://go.tv2.dk/articlekrop/id-62369379:go-kur-2013-du-finder-det-hele-her.html

BEDØMMELSE: 1 stjerne

Reklamer

%d bloggers like this: