Madelskernes Kogebog

Torskerogn med surt, æg og salat

på marts 29, 2013

2013 TV2 Torskerogn med surt, æg og salat 270313 (2)

I forbindelse med at jeg afprøver mange af opskrifterne fra TV2s GO’ Kur 2013, nåede jeg til aftensmaden. Da jeg fik en veninde på besøg om aftenen til tidlig kaffe og kage (hvor jeg serverede kokos, lime og blåbærkage), besluttede jeg mig for at tage en sen frokost / tidlig aftensmad bestående af retten torskerogn med surt, æg og salat.

Ingredienser:

  • 1 skive rugbrød, ristet
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½ dåse torskerogn, ristet på en pande
  • 2 syltede agurker i tern
  • 2 syltede asier (eller syltede græskar) i tern
  • 1 æg, stegt på panden på begge sider og skåret i strimler
  • 1 tsk akaciehonning
  • 15-20 mandler, ristet på panden
  • 1 persillerod i tynde skiver
  • ½ citron, saften heraf

2013 TV2 Torskerogn med surt, æg og salat 270313 (1)

Opskriften er rimelig enkel. Til salaten skrællede jeg persillerod (jeg brugte to små – at sige at man skal bruge én af noget i forbindelse med grøntsager er altid et uprofessionelt tegn, da grøntsager svinger rigtig meget i størrelse som sæsonerne skifter) og brugte herefter gulerodsskrælleren til at lave tynde strimler til en salat. Jeg lå ikke inde med akacie- eller flydende honning, så jeg kom en tsk fast honning ned til citronsaften og opløste det heri. Herefter vendte jeg persilleroden i dressingen og hældte lidt hakkede mandler og hasselnødder ned over. Jeg gad ikke lige bruge en pande på at riste mandlerne.

Jeg lå ikke inde med syltede asier eller græskar, så jeg brugte de sidste tre syltede agurker, som jeg havde i glasset. Ægget skar jeg i strimler for præsentationens skyld, men ellers kan man selvfølgelig lave sit spejlæg, som man har lyst, og eventuelt kun stege det på den ene side, hvis man godt kan lide en flydende æggeblomme.

Torskerognen beholdt jeg i én stor skive, men næste gang deler jeg den nok i to. Den ristede skorpe er jo nok den bedste del af torskerognen, så man kan jo lige så godt optimere måltidet ved at have fire sider i stedet for to.

Derefter manglede blot kombinationen af de forskellige dele, så det var en meget hurtig ret at stykke sammen. Jeg vil dog sige, at det ikke er alle, der kan lide torskerogn, så det er ikke en opskrift, der vil appellere til hele befolkningen. En gang imellem synes jeg dog det er udmærket, så længe det er ristet torskerogn. Jeg blev fint mæt af retten, så på det punkt manglede der ikke noget. Jeg synes dog måske det var en lidt kedelig aftensmad, hvis ledsageren nu havde været hjemme og vi havde spist sammen. Den lille salat var udmærket, men jeg forbinder ikke torskerogn med et “hyggemåltid”. Som et hurtigt alenemåltid var det dog udmærket, men det er nok ikke en ret, jeg vil bruge særlig tit, derfor får opskriften 2 stjerner.

TITEL: Torskerogn med surt, æg og salat

FORFATTER: TV2 GO’ KUR

KILDE: http://go.tv2.dk/articlekrop/id-62369379:go-kur-2013-du-finder-det-hele-her.html

BEDØMMELSE: 2 stjerner

2013 TV2 Torskerogn med surt, æg og salat 270313 (3)

Reklamer

%d bloggers like this: