Madelskernes Kogebog

Blomkålsrisotto

på april 5, 2012

En af de opskrifter fra kogebogen Spis maven flad som jeg blev både overrasket over og meget glad for er opskriften på blomkålsrisotto, som står under opskriften “Lækker risotto med hellefisk”. Jeg har prøvet den et par gange.

I stedet for risottoris bruges der en lille smule perlebyg og blomkål, der er smuldret til små stykker. Man kan komme hvidvin i, som opskriften foreslår, men hvis man som jeg ikke bryder sig om alkohol, kan man nøjes med bouillon. Vi kom heller ikke estragon i, men krydringen kan man jo bestemme som man har lyst. Det er en smule tidskrævende at smuldre blomkålen, men resultatet er meget lækkert. Hvis vi nu skal være ærlige, så er det ikke en risotto. Det ligner lidt en risotto, men en risotto består nu engang af ris og er mere cremet. Det ændrer dog ikke ved at det stadig er et lækkert tilbehør.

Vi kom også lidt ærter i, mest for farvens skyld. Vi serverede det til bøffer med feta og guacamole. Blomkålsrisottoen er et tilbehør, som passer til rigtig mange ting, og jeg er sikker på at den vil indfinde sig på mit bord mange gange endnu, derfor får opskriften 4 stjerner.

TITEL: Blomkålsrisotto (Lækker risotto med hellefisk)

FORFATTER: Charlotte Hartvig & Majbritt L. Engell

KILDE: Spis maven flad

BEDØMMELSE: 4 stjerner

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: